TY - JOUR ID - 20008 TI - تاثیر سویه های مختلف Pseudomonas بر جوانه زنی و شاخص های رشد گیاهچه لوبیا(Phaseolus vulgaris L.) در سطوح مختلف شوری JO - پژوهش در گیاهان زراعی JA - RFCJ LA - fa SN - 2345-3818 AU - احتشامی, سیدمحمدرضا AU - پورابراهیمی‌فومنی, محیل AU - رمضانی, حسن AD - استادیار گروه زراعت دانشکده کشاورزی، دانشگاه گیلان AD - دانش آموخته کارشناسی ارشد زراعت دانشکده کشاورزی، دانشگاه گیلان AD - دانشجوی کارشناسی‌ارشد گروه زیست شناسی، دانشگاه بوعلی سینا همدان Y1 - 2014 PY - 2014 VL - 1 IS - 2 SP - 22 EP - 33 KW - باکتری KW - سرعت جوانه زنی KW - شوری KW - گیاهچه KW - لوبیا DO - N2 - به­منظور بررسی اثر سویه­های مختلف Pseudomonas بر جوانه­زنی بذر و رشد گیاهچه لوبیا تحت شرایط تنش شوری، آزمایشی به­صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با سه تکرار در دانشگاه گیلان انجام گرفت. تیمار­های آزمایش شامل سطوح شوری (0، 5/2، 5 و 5/7 میلی­موس بر سانتی­متر) و سویه­های مختلف Pseudomonas،Pseudomonas fluorescens strain153, P.fluorescens strain169, P.putida strain 108, P.putida strain 4) و تیمار شاهد بدون تلقیح) بود. با افزایش سطوح شوری، درصد جوانه­زنی، سرعت جوانه­زنی، طول ریشه­چه، طول ساقه­چه، وزن خشک ریشه­چه و وزن خشک ساقه­چه کاهش یافت، اما این کاهش در تیمارهای تلقیح با باکتری به مراتب کمتر بود. نتایج نشان داد که در سطوح شوری 5 و 5/7 میلی­موس بر سانتی­متر، بذور لوبیا جوانه­زنی خوبی نداشتند و تنش شوری تاثیر منفی بر ظهور گیاهچه داشت. بیشترین طول ریشه­چه و ساقه­چه، سرعت و درصد جوانه­زنی، شاخص ویگور و ضریب آلومتریک در تیمار بدون شوری و باکتری P.putida strain 108 به­دست آمد. به­طور کلی نتایج آزمایش نشان داد که باکتری­های محرک رشد می­توانند باعث افزایش تحمل به تنش شوری در لوبیا در زمان جوانه­زنی گردند. UR - https://rfcj.urmia.ac.ir/article_20008.html L1 - https://rfcj.urmia.ac.ir/article_20008_6ce1dce6625ac39199def718b8ec3603.pdf ER -